Tuesday, April 18, 2017

Lonely Citizen - a Blunted History [Video]

Sinds deze week is het eerste deel van Lonely Citizen te zien via YouTube. De documentaire van een half uur is het bewijs dat je met goede wil, een haperende computer om op te monteren en een slordig archief een heel eind kan komen.

Lonely Citizen, a Blunted History gaat over de korte periode van de band Blunted. Tussen 2002 en 2006 speelde drie middelbare schoolvrienden (Chino Ayala, Kurt Novells en Mike Raab) in langste vaste bezetting. Ze kregen kort bijval van drummer Steve Vox en G1 Takahashi op bas. De stijl was een simpele speelwijze afgekeken van Nirvana, BRMC en Silverchair. de slogan was Drop D or Die. Eens in de zoveel tijd oefende de band in de oude Melody Line in Amsterdam-Oost. Hun live reputatie zal niet meer zijn geweest dan zes shows maar de jeugdige dromen waren groot.

De band ging in 2006 onofficieel uit elkaar en twee leden Chino Ayala en Mike Raab gingen over in de band Indian Askin. In het voorjaar van 2016 zoekt Kurt Novells de band weer een keer op. Chino Ayala is met Indian Askin landelijk doorgebroken. De band speelt door het hele land ter promotie van hun debuutalbum Sea of Ethanol. Aan het einde van het jaar winnen ze een Edison Pop Award voor beste nieuwkomer. Van Mike Raab is geen enkel spoor.

 

Aankomende week wordt het vervolg geschoten in Tilburg, Bergen op Zoom en in Hilversum. Op dezelfde wijze, maar dan alleen met iets meer wijsheid.

No comments: